contact: +31182761233 email: info@wijnbox.nl

Voor 12.00 uur besteld, nog dezelfde dag verzonden.

Gegrilde kipspiesjes met Spaanse twist met Baron de Ley Club Privado

Gegrilde kipspiesjes met Spaanse twist met Baron de Ley Club Privado

Ideaal met: Barón de Ley Club Privado Rioja

Deze Tempranillo uit Rioja heeft een speelse, sappige fruitigheid (kersen, aardbei), zachte vanilletonen en milde tannines dankzij korte houtrijping – ideaal bij gegrild vlees 


Ingrediënten (4 personen)

Voor de kipspiesjes

  • 600 g kipfilet, in blokjes

  • 2 rode paprika’s, in stukken

  • 1 grote rode ui, in kwarten

  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden

  • 2 el gerookt paprikapoeder (pimentón dulce)

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 el olijfolie

  • Zout & peper

  • Sap van 1 citroen

Voor de marinade & afwerking

  • 3 el olijfolie

  • 2 el rode wijn (optioneel uit de Club Privado)

  • 1 el sherryazijn of witte wijnazijn

  • Handje verse peterselie, grof gehakt

  • Optioneel: 50 g fetakaas verkruimeld

Bijgerecht

  • 1 komkommersalade: komkommer, cherrytomaatjes, rode ui, olijfolie, citroensap, zout, peper, verse munt


Bereidingswijze

  1. Marinade maken
    Meng olijfolie, knoflook, paprikapoeder, komijn, citroensap, rode wijn en azijn. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Spiesjes samenstellen
    Rijg afwisselend kip, paprika en ui; bestrijk rijkelijk met de marinade. Laat 30 min trekken (langer mag voor meer smaak).

  3. BBQ
    Grill de spiesjes op middelhoge hitte (180–200 °C), circa 10–12 min, tot de kip gaar is en groente zacht. Keer halverwege en bestrijk nog met marinade.

  4. Afwerking
    Leg de spiesjes op een schaal. Laat 5 min rusten, besprenkel met peterselie en verkruimel eventueel fetakaas.

  5. Serveer
    Combineer met frisse komkommersalade en een gekoeld glas Club Privado (14–18 °C).

 

Vorige bericht
Volgende bericht

Reactie plaatsen