Ideaal met: Barón de Ley Club Privado Rioja
Deze Tempranillo uit Rioja heeft een speelse, sappige fruitigheid (kersen, aardbei), zachte vanilletonen en milde tannines dankzij korte houtrijping – ideaal bij gegrild vlees
Ingrediënten (4 personen)
Voor de kipspiesjes
-
600 g kipfilet, in blokjes
-
2 rode paprika’s, in stukken
-
1 grote rode ui, in kwarten
-
2 teentjes knoflook, fijngesneden
-
2 el gerookt paprikapoeder (pimentón dulce)
-
1 tl komijnpoeder
-
1 el olijfolie
-
Zout & peper
-
Sap van 1 citroen
Voor de marinade & afwerking
-
3 el olijfolie
-
2 el rode wijn (optioneel uit de Club Privado)
-
1 el sherryazijn of witte wijnazijn
-
Handje verse peterselie, grof gehakt
-
Optioneel: 50 g fetakaas verkruimeld
Bijgerecht
-
1 komkommersalade: komkommer, cherrytomaatjes, rode ui, olijfolie, citroensap, zout, peper, verse munt
Bereidingswijze
-
Marinade maken
Meng olijfolie, knoflook, paprikapoeder, komijn, citroensap, rode wijn en azijn. Breng op smaak met zout en peper. -
Spiesjes samenstellen
Rijg afwisselend kip, paprika en ui; bestrijk rijkelijk met de marinade. Laat 30 min trekken (langer mag voor meer smaak). -
BBQ
Grill de spiesjes op middelhoge hitte (180–200 °C), circa 10–12 min, tot de kip gaar is en groente zacht. Keer halverwege en bestrijk nog met marinade. -
Afwerking
Leg de spiesjes op een schaal. Laat 5 min rusten, besprenkel met peterselie en verkruimel eventueel fetakaas. -
Serveer
Combineer met frisse komkommersalade en een gekoeld glas Club Privado (14–18 °C).