contact: +31182761233 email: info@wijnbox.nl

Voor 12.00 uur besteld, nog dezelfde dag verzonden.

Frisse Asperge‑Salade met Gerookte Zalm & Citroendressing

Frisse Asperge‑Salade met Gerookte Zalm & Citroendressing

– Perfect bij Apostelhoeve Cuvée XII, dé Nederlandse zomerwijn

Op zoek naar een licht, smaakvol én typisch Nederlands zomergerecht? Deze frisse salade met groene asperges, gerookte zalm en citroendressing is eenvoudig te bereiden en vormt een sublieme combinatie met de frisse zuren en fruitige elegantie van Cuvée XII van de Apostelhoeve.

 Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 250 g groene asperges

  • 100 g gerookte zalm (plakjes)

  • 1 zakje veldsla of rucola

  • 6 radijsjes, in dunne plakjes

  • 1/2 komkommer, in linten geschaafd

  • 2 el pijnboompitten (licht geroosterd)

Voor de dressing:

  • Sap van 1/2 citroen

  • 3 el olijfolie extra vierge

  • 1 tl honing

  • Versgemalen peper en zeezout


Bereiding:

  1. Asperges koken: Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Blancheer ze 3–4 minuten in licht gezouten water en spoel daarna koud af.

  2. Dressing: Meng citroensap, olijfolie, honing, zout en peper in een kommetje.

  3. Salade samenstellen: Meng sla, radijs, komkommer en asperges in een schaal. Leg de gerookte zalm er sierlijk bovenop.

  4. Afwerken: Besprenkel met de dressing en garneer met pijnboompitten.


Serveertip

Serveer dit gerecht als lunch of licht diner met een gekoelde fles Cuvée XII (ca. 8–10 °C). Voeg eventueel een sneetje zuurdesembrood of wat Hollandse krieltjes toe voor een complete maaltijd.


Ontdek de smaak van de zomer met Limburgse finesse. Bestel de Apostelhoeve Cuvée XII nu via Wijnbox.nl en geniet van puur Nederlands wijnplezier.

Vorige bericht
Volgende bericht

Reactie plaatsen