Creatief worden met wijn: Heerlijke en eenvoudige cocktailrecepten die je thuis kunt maken

Geplaatst door Andreas Vergunst op

Wijncocktails zijn een heerlijke en creatieve manier om je wijnroutine te veranderen. Ze zijn perfect voor het ontvangen van gasten, maar ook voor een gezellige avond thuis. Met zoveel mogelijkheden om uit te kiezen, is er een wijncocktail voor elke smaak. Hier zijn enkele leuke en gemakkelijke recepten om je op weg te helpen! 

 

Sangria Spritzer 

Op zoek naar een verfrissende en fruitige cocktail om aan te nippen tijdens warme zomeravonden? Zoek niet verder dan de Sangria Spritzer! Deze wijncocktail combineert de klassieke smaken van sangria met de bruisende bubbels van club soda. Om te maken, meng je 240 ml rode wijn, 240 ml club soda, 60 ml sinaasappelsap en 60 ml cognac in een kan. Voeg gesneden fruit toe, zoals sinaasappels en aardbeien, en laat minstens een uur afkoelen alvorens op te dienen. Dit recept is perfect om een menigte te vermaken. 

 

Wijn Margarita 

Wie zegt dat margarita's gemaakt moeten worden met tequila? Deze wijncocktail geeft een heerlijke draai aan het klassieke margarita-recept door de tequila te vervangen door witte wijn. Doe 120 ml witte wijn, 60 ml limoensap en 60 ml triple sec in een shaker met ijs. Goed schudden en zeven in een met zout omrand glas gevuld met ijs. Garneer met een partje limoen en geniet! Dit recept is perfect voor degenen die van een goede margarita houden, maar het eens anders willen. 

 

Rosé limonade 

Rosé all day? Wat dacht je van rosé limonade all day! Deze wijncocktail is een verfrissende en zoete twist op een klassiek limonade recept. Meng om te maken 240 ml roséwijn, 120 ml limonade en 60 ml wodka in een shaker met ijs. Goed schudden en zeven in een met ijs gevuld glas. Garneer met een partje citroen en geniet! Dit recept is perfect voor liefhebbers van een zoet en pittig drankje. 

 

Mousserende wijn Mojito 

Mojito's zijn een klassieke cocktail, maar heb je er ooit een geprobeerd met mousserende wijn? Dit recept is zeker een publiekstrekker op elk feestje. Plet een handje vol verse muntblaadjes op de onderkant van uw glas en voeg 45 g suiker toe. Voeg 120 ml mousserende wijn en 60 ml witte rum toe en roer goed. Vul aan met ijs en club soda, en garneer met een munttakje en een partje limoen. Dit recept is perfect voor liefhebbers van een verfrissend en sprankelend drankje. 

 

Rode Wijn Warme Chocolade 

Wie zegt dat wijncocktails koud moeten zijn? Dit recept is perfect voor een gezellig avondje uit. Verwarm om te maken 240 ml melk in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 120 ml rode wijn en 45 g pure chocolade toe. Roer tot de chocolade gesmolten is en het mengsel heet is. Giet in een mok en werk af met slagroom en chocoladeschaafsel. Dit recept is perfect voor wie van een zoet en gezellig drankje houdt. 

 

Wijncocktails zijn een leuke en creatieve manier om je wijnroutine te mixen. Of je nu op zoek bent naar een verfrissende zomerse slok of een gezellig winters drankje, er is een wijncocktail voor jou. Deze recepten zijn makkelijk te maken en perfect voor thuis. Dus pak een fles wijn en ga aan de slag! 


Deel dit bericht



← Oudere berichten Nieuwere berichten →