Beste wijnen voor elk seizoen

Geplaatst door Andreas Vergunst op

seizoenen wijn

Als de seizoenen veranderen, verandert ook onze voorkeur voor wijn. In de warmere maanden grijpen we naar frisse witte wijnen en verfrissende rosés, terwijl we in de koudere maanden hunkeren naar krachtige rode wijnen en verwarmende versterkte wijnen. Hier zijn onze favorieten voor de beste wijnen voor elk seizoen:

Zomer:

Sauvignon Blanc - Deze verfrissende witte wijn is perfect voor een warme zomerdag. Zoek naar wijnen uit Frankrijk, zoals de Beaurempart Grand Reserve Blanc of de Sancerre Blanc. Israelische wijnen passen ook goed in de zomer. Denk dan aan de Barkan Sauvignon Blanc en de Gamla Sauvignon Blanc.

Rosé - Niets is zo zomers als een glas gekoelde rosé. Probeer de prachtige rosés uit Rioja, Spanje, zoals de Baron de Ley Rosé of de Zuid-Afrikaanse Simonsig Rosé Chenin Blanc.

Mousserende wijnen - Voor de zomer is een verfrissende en fruitige mousserende wijn perfect. Voorbeelden hiervan zijn de Kaapse Vonkel Brut en Brut Rose uit Zuid-Afrika, deze hebben een zeer uitgesproken smaak van fruit. Een andere mousserende wijn dit heerlijk is voor de zomer zijn de Cava Mistinguett's, deze Spaanse wijn heeft echt een verfrissende smaak. Beide zijn dus perfect voor de zomer.

Herfst:

Pinot Noir - Deze lichte rode wijn is perfect om van te genieten op een koele herfstavond. Zoek naar een wijn met lichte tot medium body en een zachte textuur. Een wijn die deze vakjes afvinkt is de Macon Rouge van het wijn huis Louis Jadot.

Chardonnay - Deze veelzijdige witte wijn past perfect bij herfstsmaaltijden als geroosterde kip en pompoen. Probeer de heerlijke Chardonnay uit Petah Tikva, Israel, van Barkan Winery of de Franse Pouilly-Fuissé, Louis Jadot.

Beaujolais Nouveau - Deze jonge en fruitige rode wijn wordt uitgebracht op de derde donderdag van november en markeert het begin van de feestdagen. Probeer de levendige en sappige Beaujolais Nouveaus uit de Beaujolais-streek in Frankrijk.

Winter:

Cabernet Sauvignon - Deze volle rode wijn is perfect om op te warmen op een koude winteravond. Zoek naar een robuste wijn met een volle body. Voorbeelden hiervan zijn de Mount Hermon Red en de Châteauneuf-du-pape. 

Port - Deze port wijn uit Portugal is perfect om bij het vuur te drinken. Probeer de heerlijke ports van Taylor en Graham.

Chianti - Deze klassieke Italiaanse wijn past perfect bij stevige wintergerechten zoals stoofschotels en gebraad. Zoek naar de elegante en complexe Chianti's uit Toscane, zoals de Chianti classico rocca delle macie.

Lente:

Riesling - Deze veelzijdige witte wijn past perfect bij lentesmaken zoals asperges en erwten. Probeer de heerlijke Rieslings uit Duitsland, zoals Prinz Rielsing Hallgarten Jungfer GG en Prinz Riesling Frugernberg Lage.

Pinot Grigio - Deze lichte en verfrissende witte wijn is perfect om te drinken op een zonnige lentedag. Zoek naar een frisse en pittige Pinot Grigios met een lichte body. Denk dan aan een Kamnik Pinot Grigio Single en de Cormons Collio Pinot Grigio.

Gamay - Deze lichte rode wijn is perfect om van te genieten op een warme lenteavond. Probeer de heerlijke en fruitige Gamays uit de Beaujolais, Frankrijk, zoals Domaine de la Madone of Chateau des Jacques.

Welk seizoen het ook is, er is altijd een passende wijn. En als u op zoek bent naar deze wijnen of andere geweldige opties om te proberen, zorg er dan voor dat u de verschillende regio's en variëteiten verkent, en wees niet bang om iets nieuws te proberen. Proost!

Deel dit bericht← Oudere berichten Nieuwere berichten →